Programma 2022-2023

Hieronder vindt u het winterprogramma van 2022-2023.

Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur, maar dit jaar hebben we van onze jubileumvoorstelling twee presentaties namelijk om 15.00 en 20.00 uur, zodat alle leden gelegenheid hebben de jubileumvoorstelling te zien.

Informatie over de kaarten van de voorstellingen vindt u in de folder die u heeft ontvangen.

Bij vragen/ opmerkingen, graag overleg met secretariaat.

Dinsdag 4 oktober 2022

Ledenvergadering 2022

De volgende punten staan op de agenda:

 1. Opening.

 2. Notulen ledenvergadering van 5 oktober 2021.

 3. Ingekomen stukken en mededelingen.

 4. Jaarverslag secretariaat 2021-2022.

 5. Verslag kaskommissie door Germ Kort en Dirk Arjaans
  -reservelid Nico Houwer.
  -Benoeming nieuwe kascommissie.

 6. Financieel jaarverslag 2021-2022.

 7. Begroting 2022-2023.

 8. Bestuursverkiezing:
  -Voorzitter Dick Hoekstra, voorzitter is aftredend en stelt zich herkiesbaar.
  -Bertus van der Zijl, baancommissaris aftredend en stelt zich herkiesbaar.
  -Renske de Vries, programmacoördinator is aftredend en stelt zich herkiesbaar.

 9. Programma coördinatie (Renske is afwezig i.v.m. studie ->Margriet neemt waar)

 10. Zaken betreffende de accommodatie Nutsbaan.

 11. Rondvraag.

 12. Sluiting.

Vrijdag 14 oktober 2022:

Folkert Hans Tolsma

Uniek, Veelzijdig en vol passie. Hij is een muzikant in hart en nieren. Met zang, trompet en saxofoon zorgt hij ervoor dat deze avond onvergetelijk wordt.

Friese meezingers, ontroerende luistermuziek en nog meer…

Donderdag 10 november 2022:

“Ferlet”

om 15.00 uur en 20.00 uur

We vieren deze dag het 200-jarig bestaan van het NUT. We willen alle leden daarom de gelegenheid geven deze voorstelling bij te wonen. FERLET is een liedjesprogramma exclusief in het Fries, dat wordt uitgevoerd door zangeres Janneke Waringa in samenwerking met Peter van der Zwaag (piano), Andrea Meijer (cello) en Elske Fekkes (zang).

Met bestaande, maar ook nieuw geschreven of onbekende liedjes. Van Randy Newman, Billy Joel, Jacques Brel tot aan Jenny Arean, De Dijk en Stef Bos. En alles vertaald in het Fries door onder meer dichteres Baukje Wytsma. Vertaald vanuit een ontegenzeggelijk FERLET naar warmte en aanraking, maar ook een FERLET naar reizen en cultuur.

Vrijdag 27 januari 2023:

Bunch of Barrels

Samen met deze 4-mansformatie maken we een muzikale reis door de beste jaren van de popmuziek. De jaren 1960/1970. Tijdens deze voorstelling zijn er ook begeleidende beelden te zien.

Eigen bijdrage € 10,- p.p.

Donderdag 23 februari 2023:

Lennon & McCartney Acoustic

Na 4 succesvolle jaren met hun voorstelling ‘Sounds of Silence’ hoefden Jop en Dennis niet lang na te denken over de vervolgstap. Ze zijn beiden opgegroeid met de songs van het legendarische schrijversduo John Lennon en Paul McCartney. ‘Two of Us’ is een intiem en ontroerend eerbetoon aan de twee grootste songschrijvers allertijden. In een intieme setting wordt u meegenomen op een nostalgische reis langs het beroemde Strawberry fields, via de slaapkamer van Paul McCartney waar ze hun eerste hits schreven, langs de kroegen van Hamburg en uiteindelijk Across the Universe.

De sfeervolle beelden, spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen, geven een nieuwe kijk op de tijdsbepalende songs. Met hun muzikale precisie en weergaloze tweestemmigheid weerspiegelen Jop Wijlacker en Dennis Kolen de symbiose van het grootste en meest succesvolle schrijversduo allertijden.

Eigen bijdrage € 10,- p.p.

Vrijdag 24 maart 2023:

Inez Timmer

MIJN SCHITTERENDE SCHEIDING; liefdesverdriet was nog nooit zo leuk!

En dan ben je opeens alleen, je man verlaat je voor een jonger model met een grotere voorgevel, je dochter wil het huis uit en kerst staat voor de deur. Alleen de hond blijft je gezelschap houden. Een kostelijke solovoorstelling over een ‘oudere jongere‘ vrouw die zichzelf helemaal opnieuw moet uitvinden en daar uiteindelijk met hilarische horten en stoten in slaagt. De voor velen herkenbare situatie en de zelf-relativerende humor van de hoofdpersoon maken deze voorstelling tot een heerlijke theateravond.

Donderdag 20 april 2023:

Gurbe Douwstra, Piter Wilkens en Marcel Smit

Frisicana IV: In deze vierde editie van de Frisicana-reeks hebben de heren vooral liedjes gekozen van nog levende, maar daardoor niet minder legendarische artiesten. Het brede Americana-genre blijkt welhaast onuitputtelijk. Daarnaast ook veel liedjes uit het eigen repertoire.