Programma NUT-avonden 2023-2024

Hieronder vindt u het winterprogramma van 2023-2024.

Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Informatie over de kaarten van de voorstellingen vindt u in de folder die u heeft ontvangen.

Bij vragen/ opmerkingen, graag overleg met secretariaat.

Dinsdag 3 oktober 2023

Algemene ledenvergadering 2023

Vrijdag 13 oktober 2023:

Rapalje:

Celtic Folk Music, Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.

Wees gewaarschuwd, stilzitten is moeilijk…

Eigen bijdrage € 10,- p.p.

Donderdag 9 november 2023:

Geert van Tuinen en Griet Wiersma

Geert van Tuinen, presentator van het Omrôp Fryslân programma Sneon yn Fryslân  en sportverslaggever bij de Omrop, vertelt vol passie over zijn vak en zijn leven met fraaie foto’s op een groot scherm.

Afwisselend zingt Griet Wiersma mooie fryske liederen.

Vrijdag 26 januari 2024:

Grytsje Kingma: Sjong mar mei.

Een combinatie van de eigen liedjes van Grytsje, afgewisseld met actief zingen. Grytsje zingt luisterliedjes en liedjes die een sfeer van herkenning en nostalgie oproepen. Haar teksten zitten taalkundig knap in elkaar en zijn altijd in het Frysk. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en gebruikt begeleidingsbanden. It mei elkoar sjongen bestiet út bekende Fryske lietsjes út de skoalbanken of fan it sjongen ûnder de ôfwask. Ek de Noardse Balke, in folksmuzykynstrument, sil bespille wurde, njonken de gitaar. In noflike fleurige Fryske jûn.

Donderdag 22 februari 2024:

Tet Rozendal: Allinnich Anna

Muzikale, Friestalige theatervoorstelling.

Het stuk vertelt van Anna, een vrouw die met een ijzersterk lijf en een hart vol liefde voor zieke dieren zorgt in haar dierenopvang. Als ze een herseninfarct krijgt is ze plotseling tot niets meer in staat. De opvangdieren zijn elders ondergebracht en Anna grijpt zich met haar vingertoppen aan het leven vast. We worden meegenomen in de belevingswereld van Anna en haar weg om zichzelf te worden in een veranderd lichaam. Wat als je leven in één klap verandert, de stilte om je heen te luid is en je niet weet hoe je verder moet ?? Acteurs: Nynke Heeg, Wybo Smids en Romke Gabe Draaijer.

Eigen bijdrage € 10,- p.p.

Vrijdag 22 maart 2024:

Chris Kalsbeek en Geert Veldstra

Friersk. Twee ervaren muzikanten met een nieuw en verrassend geluid. Ontdek de charme van de hobo en de betoverende klanken van de keltische harp in combinatie met krachtige zang en bijzondere Friese teksten. Op eigen wijze weten de mannen van Friersk het publiek mee te nemen in hun muziek. Klassiek, folk, pop, blues. Ze worden bijgestaan door Erik de Jong. Ook een “Ierse” zanger met accordeon.